Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 27.04.2024, 18:26

Головна » Новини Церкви
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 41 42 »
Загальний: Щоб зростала пошана до природи, з усвідомленням того, що все творіння є Божим ділом, дорученим людській відповідальності.
 
Місійний: Щоб єпископи, священики і диякони були невтомними проповідниками Євангелія аж до кінців землі.
 
Місцевий: Щоб в Україні для кожного, хто терпить біль і страждання, були створені умови для відповідного лікування в атмосфері любові, розуміння і співчуття.
 
ПОКРОВИТЕЛЬ НА БЕРЕЗЕНЬ
ПРЕПОДОБНИЙ ГЕРАСИМ ЩО В ЙОРДАНІ (17 березня)
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 801 | Дата: 06.03.2013

Добігають останні хвилі понтифікату Святішого Отця Папи Бенедикта ХVІ. Понтифікату, який випав на час генерального наступу диктатури релятивізму на самі основи західної цивілізації. Понтифікату, який став часом внутрішньої консолідації Вселенської Спільноти Католицької Церкви. Понтифікату, який ще раз потвердив, що саме Католицька Церква є основною перешкодою для сил, які змагають до дегуманізації суспільства і деконструкції самої людини. З Петрової катедри відходить Папа, який не боявся гострої, в’їдливої критики, а відкрито піднімав свій голос на захист Вічної Істини та на захист людини. Папа, який не боявся вирішувати найболючіші проблеми Церкви, обстоювати інтереси ввіреного йому стада Христового навіть ціною найбрутальніших нападів на себе особисто.

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 796 | Дата: 28.02.2013

У цьому році вірі я хотів би сьогодні разом із вами почати роздуми про віру, тобто про урочисте визнання віри, яка супроводжує наше життя, як людей віруючих. Символ віри починається словами: «Вірую в єдиного Бога». Це фундаментальне твердження, оманливо просте за своєю суттю, але воно відкриває нескінченний світ відносин з Господом і з Його таємницею.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 972 | Дата: 30.01.2013

Nasceu no concelho de Trancoso, em 1937. Desde a sua ordenação, em 1962, foi pároco em Celorico da Beira, Sabugal, Mafra e Rio de Mouro, e capelão da Marinha Portuguesa ao longo de vinte anos, tendo visitado mais de 120 países. Foi Professor do liceu e do Ensino Superior e Director do Serviço de Migrações e Turismo do Patriarcado de Lisboa. Actualmente, é responsável pela Pastoral da Mobilidade do Patriarcado de Lisboa e pároco das paróquias de Alfama e Castelo.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 694 | Дата: 25.01.2013

«Коли йдеться про християнську віру, то маємо на увазі передусім віру в Триєдиного Бога: Отця, і Сина, і Святого Духа, – якою людина відповідає на Його бажання пригорнути її, даруючи Життя. Таким чином, ми довіряємо Богу як люблячому Отцеві, який кличе нас до себе, запрошуючи стати причасниками спільноти Божої любові, обдаровуючи своєю силою з висоти – благодаттю, та посилаючи справжнє пізнання невидимих речей. Вірити – означає вповні відкритися до Божого дару любові, зверненого до Його творіння», - наголошує у Пастирському посланні до духовенства, монашества та мирян з нагоди Року віри Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 639 | Дата: 10.01.2013

Це свято ми зустрічаємо кожного року, і завжди це є час радості, коли ми по-особливому усвідомлюємо собі, що «Слово стало Тілом, і оселилося поміж нами», що в світ прийшла Досконала Божа Любов…
 
Вітаємо Вас з Різдвом Христовим! Нехай Дитя Ісус благословить Вас та Вашу родину!
 
З молитвою Отці Василіяни
м. Лісабон, Португалія, 2013
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 801 | Дата: 08.01.2013

 
Koжен новий рік несе з собою надію на те, що світ стане кращим. У цій перспективі я молю Бога, Отця людства, дарувати нам злагоду і мир, щоб здійснилася для всіх надія на щасливе і благополучне життя.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 737 | Дата: 01.01.2013

Дорогі брати і сестри Рима і цілого світу, веселого Різдва всім вам і вашим сім’ям!
Мої різдвяні побажання у цьому Році Віри висловлюю словами, взятими з псалма: «Правда з землі зійде». У тексті псалма насправді знаходимо майбутнє: «Правда з землі зійде» – це звіщення, обітниця, яку супроводжують інші вислови, що разом лунають отак: «Милосердя й вірність зустрінулися разом, справедливість і мир поцілувались між собою. Правда з землі зійде, і справедливість дивитиметься з неба. Та й сам Господь дасть щастя, і земля наша дасть урожай свій. Перед ним ітиме справедливість і спасіння, - там, де Він буде ступати» (Пс 85, 11-14).
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 676 | Дата: 25.12.2012

Дорогі брати і сестри!
 
Завжди по-новому краса цього Євангелія торкає наше серце, – краса, яка є сяйвом правди. Завжди по-новому зворушує нас факт, що Бог стає Дитям, щоб ми могли Його любити, щоб ми насмілилися Його любити, і, як Дитя, віддається довірливо в наші руки.
Він начебто говорить: «Знаю, що Моя велич тебе лякає, що, стоячи у Моєму сяйві, ти шукаєш самоствердження. Отож приходжу до тебе як Дитятко, щоб ти міг прийняти Мене й полюбити».
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 829 | Дата: 25.12.2012

Дорогі в Христі!
 
У цей святковий і радісний день Різдва Христового засилаю всім вам найщиріші вітання з нагоди цього великого празника християнської віри. Різдво – це день, коли вічний і невидимий Бог зволив увійти в людське життя як новонароджене Дитя. Різдво – це час, коли могутній та незбагненний Уседержитель, котрий тримає у своїх руках життя і долю всього, що існує, Сам зволив віддати себе людині, покластися в обійми своєї дівственної Матері та шукати захисту в Її обручника Йосифа. Різдво – це святкова хвилина, коли самотня сучасна людина відчуває трепет невимовної Божої близькості та уваги до себе, коли небо і земля, ангели й люди, небесні світила та земні звірята збираються в єдину родину довкола вифлеємських ясел, в яких сьогодні спочиває новонароджений Цар віків, та радісно співають: «Славімо Його! »
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 533 | Дата: 25.12.2012

Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія