Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 28.04.2024, 07:03

Головна » Новини Церкви
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 41 42 »

"О, безодне доброти і любові Бога до людини! Але ми, не зважаючи на цю безмежну любов, відхиляємось від Його служби. Чому Бог є між людьми? Запитують люди, замість прославляти його доброту. Людино, що зробити з тобою? Коли Бог знаходиться на висотах, ти Його не шукаєш; коли сходить до тебе і говорить з тобою у тілі, ти Його не сприймаєш, але шукаєш за причиною, чому ти стала з Ним спорідненою. Знай, що з тієї причини Бог прийшов у тілі, бо було необхідно, щоб те тіло, яке було предметом прокляття, було освячене; щоб оте слабке тіло було зміцнене, щоб оте тіло, чуже Богові, стало з Ним споріднене, щоб оте тіло, яке було вигнане з раю, могло стати піднестись до неба. А яке це місце, де виготовлявся план спасіння? – Це було Тіло Пресвятої Діви Марії (з проповіді Святого Василія Великого про народження Христа, 2-3).

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 528 | Дата: 25.12.2012

24 грудня 2012 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, в реколекційному центрі Львівської архиєпархії, що в Брюховичах на Львівщині, зустрівся із представниками Патріаршої Комісії УГКЦ у справах монашества та із настоятелями і натоятельками греко-католицьких монаших Чинів та Згромаджень. Таку традиційну зустріч наприкінці року Глави УГКЦ із ченцями започаткував Блаженніший Любомир Гузар для того, щоб спільно підсумувати прожитий рік і визначити напрями подальшого розвитку монаших спільнот.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 562 | Дата: 25.12.2012

Загальний: Щоб у цілому світі, особливо в християнських спільнотах, мігрантів приймали з великодушністю і справжньою любов’ю.
 
Місійний: Щоб Христос об’явився всьому людству як світло, що сяє з Вифлеєму і віддзеркалюється на обличчі Його Церкви.
 
Місцевий: Щоб мирянські організації УГКЦ дедалі більше допомагали своїм членам наслідувати Христа.
Свята Варвара
 покровителька у грудні
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 684 | Дата: 29.11.2012

«Коли мова йде про сиріт, то ми маємо на думці як тих дітей, в яких немає рідних чи близьких, так і тих, чиї батьки не можуть бути з ними і виховувати їх через певні кризові стани нашого суспільства, як-от алкоголізм, безробіття чи злочинність. На жаль, сьогодні багатьом дітям, які мають навіть добрих батьків, доводиться упродовж кількох чи більше років жити без опіки батьків, бо ті змушені покидати родини і їхати на заробітки далеко від дому. Хоч ми не можемо відповісти на дитячі запитання, чому так склалося їхнє життя, проте ми здатні змінити їхнє життя», - про це йдеться у Зверненні Комісії УГКЦ у справах родини з нагоди Дня молитви за дітей-сиріт із закликом до спільної молитви, який відбудеться 11 листопада в УГКЦ.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 619 | Дата: 08.11.2012

Відповідно до нашої богословської та аскетичної традиції, євангелізація, як передавання віри, не може бути звужена лише до рамок церковної пропаганди, індоктринації, чи лише інтелектуального пізнання правд віри та виключно практичного виміру людського зусилля. Коли ми розуміємо, що віра – це цілковите прилучення (adesione) людини до життя Пресвятої Трійці, а першим наслідком такого прийняття Євангелія у вірі є нове сотворення людини (пор. Гал. 6, 15), то завдання Церкви передавати віру означає народити нову людину у Христі та виплекати, зростити до зрілості у Христі, нового Божого сина чи доньку. Про це пише св. євангелист Іван: «А всім, що Його прийняли, їм владу дано дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його, що не з крови, ані з пожадливості тіла, ані з пожадливості мужа, але народились від Бога» (Iван 1, 12-14). Таким чином, традиційний спосіб євангелізації має для нас два моменти: сакраментально-керигматичний та літургійно-катехитичний чи містагогійий.

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 850 | Дата: 20.10.2012

Сьогоднішня виборча кампанія демонструє залишок радянських часів, якого українці досі не позбулися.
 
Таку думку висловив Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви, 17 жовтня в інтерв’ю «5-му каналу». На його переконання, будувати дороги, забезпечувати людям нормальну якісь життя – це обов’язок, покликання усіх чиновників і політиків. Натомість роздавати подарунки: гречку, цукор, велосипеди – не належить до їхніх обов’язків. «Та це й видно, що вони роблять такі речі не з почуття відповідальності, а щоб пропхатися до Ради», – каже духовний лідер українців.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 796 | Дата: 19.10.2012

«Праця, яку провадить підкомісія та всі люди і душпастирі, які причетні до цього служіння, є вкрай важливою для УГКЦ та українського суспільства. Проблема боротьби із алкоголізмом та іншими узалежненнями є пріоритетними питаннями УГКЦ, адже тверезе суспільство має майбутнє», − йдеться у листі-привітанні учасникам зустрічі Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 519 | Дата: 19.10.2012

Тема нової євангелізації відповідає актуальним напрямним життя Церкви та всіх її членів, а цю перспективу підсилює Рік віри, який розпочнеться 11 жовтня, в 50-ту річницю початку Другого Ватиканського Собору. На звернув увагу Папа Венедикт XVI на початку проповіді, виголошеної у неділю, 7 жовтня 2012 р., під час Служби Божої на площі Святого Петра у Ватикані, якою відкрито ХІІІ Загальну Звичайну Асамблею Синоду Єпископів, тема якого «Нова євангелізація для передавання християнської віри». З Вселенським Архиєреєм співслужили Синодальні Отці, а також єпископи з Іспанії та Німеччини, адже того дня Єпископ Риму проголосив Учителями Церкви двох святих, що походять зі згаданих країн. Це – святий Іван Авільський та свята Гільдеґарда Бінґенська.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 731 | Дата: 08.10.2012

З 29 по 30 вересня українські мігранти Італії, Іспанії та Португалії здійснили спільне паломництво до всесвітньовідомого місця об’явлення Пресвятої Богородиці м. Люрд, що на півдні Франції. Цьогорічна проща, до якої вперше приєдналися українські паломники з Португалії, проходила під гаслом «Збереження віри та ідентичності української міграції в Європі». Очолив паломництво Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович).
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 737 | Дата: 02.10.2012

 
«Ви ж – рід вибраний, царське священство,
народ святий, люд, придбаний на те,
щоб звістувати похвали того,
хто вас покликав з темряви у дивне своє світло»
(1 Пет. 2, 9).
 
Улюбленим у Христі мирянам Української Греко-Католицької Церкви мир у Христі, Господі нашому!
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 687 | Дата: 01.10.2012

Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія