Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 03.05.2024, 03:01

Головна » 2010 » Березень » 27 » ВЕЧІР ДУХОВНОЇ ПІСНІ
ВЕЧІР ДУХОВНОЇ ПІСНІ
15:39
«Голгофа»
 
 
   Пасхальний піст або Великий піст, кожен переживає по своєму. Всі християни світу в цей час роблять свої постанови, складають молитви, просять у Пресвятої Тройці, Матері Божої і всіх святих особливих ласк для дітей, рідних, друзів і для себе. Так чинимо і ми прихожани церкви Матері Божої з Назарету. В нашому храмі завжди людно, добре організований розпорядок богослужінь, які проводять наші священики. Хто поспішає на сповідь, хто призначив час на духовну чи приватну розмову, хористи вивчають нові твори. Кожної п’ятниці в думках ідемо із Спасителем та болем у душі від стації до стації Хресної Дороги, бо це за нас Він терпів страшні муки і страждав за наші гріхи. 24 березня після Служби Ранішосвячених Дарів нас всіх запрошує новостворений чоловічий гурт на духовний вечір страсної пісні. Кожному роздані буклети з програмою вечора.
 
 
 
   В Божому Домі тиша, прийшли послухати: прихожани, члени Церковного комітету та Апостольства молитви, хористи і ті, які люблять пісню. Регент церковного хору п. Оксана Киба розповідає про пісню, її роль в житті українського народу і представляє по черзі співаків гурту. Затамувавши подих слухаємо першу пісню «Слава Богу за все», поринаємо у роздуми. Кожна людина прийшла на землю для духовного свого росту, для вдосконалення себе, як особистості, і Бог випробовує нас, дає нам змогу, силу і допомагає нам в цьому. Не треба нарікати на те, що твій хрест затяжкий, - говорять слова пісні, бо Бог знає кожного з нас і на все його воля, тож приймати все треба в любові і мирі. Слухаючи пісню про Петра задумуюся над словами: А скажи-но мені, Петре, чи мене ти полюбив?, здається, що до мене теж це звернення. Бо коли людина грішить, в той час вона відрікається від Христа.
 
Він на мене ніжно гляне,
Жаль розбудуть у душі
І промовить серце тихо:
«О прости, прости мені».
 
   Не передати біль матері ніякими словами, яка втрачає свою дитину. Немає тих слів, які могли б її втішити, тому з особливим щеметним болем вслухалися в слова пісні «Маріє не плач!» Разом з виконавцями цих чудових творів о. Йоаном, п. Ростиславом, та семінаристом Богданом ми знаходилися весь час у роздумах про своє життя, про свої вчинки. В цей вечір ми послухали нових пісень.   
   Гарним співом порадував нас
 
новоутворений гурт Небесний Єрусалим
 
 
 
   Тож нехай Вам щастить, творчих успіхів, гарних пісень, даруйте й надалі свій талант людям, і всім на добро. Ми всі Вам щиро вдячні!
 
Поможи, Боже мій, зрозуміти любов,
Що для нас показав на хресті,
Лиш тоді зможу я за тобою іти
Серед бур і страждань на землі.
 
Олена Степова м. Лісабон
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 2936 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія