Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 19.04.2024, 20:00

Головна » 2010 » Березень » 20
У понеділок, 15 березня було опубліковано Послання Папи Бенедикта XVI на XXV Всесвітній День Молоді. Послання, датоване 22.02.10 р. - в день свята Катедри св. Петра. Папа згадує і про 25-річний «ювілей» щорічних Всесвітніх Днів Молоді. Перший в їх низці був встановлений 20 грудня 1985 р. Папою Йоаном Павлом II, а трохи раніше, 31 березня 1985 р. він звернувся з листом до молоді всього світу.
Християнство – це передусім не вчення про моральність, у ньому головне – особиста зустріч з Христом, Який любить кожного з нас, навіть якщо ми відвертаємося від Нього, – пише Папа у Посланні.
Відправною точкою роздумів Папи послужило питання багатого юнака до Ісуса: «Учителю благий! що мені робити, щоб успадковувати життя вічне?» (Мр. 10,17). Так і сьогодні молодим людям слід запитати у Бога, які у Нього є плани відносно їх життя, а також щиро бажати виконати Його волю. Папа підкреслює, що покликання християнина народжується з любові, яку пропонує нам Ісус, а звершити його можна лише відповідаючи на любов любов'ю. Понтифік особливим чином звертається до тих молодих людей, які мають покликання до священства або чернецтва. Їм не потрібно боятися піти за голосом Божим, бо Він бажає подарувати їм велику радість. Тим же, хто покликаний до подружжя, Бенедикт XVI радить прийняти з вірою цей дар в прагненні творити основи вірної і відкритої до дару життя любові. Зрештою, всі ми покликані до життя вічного, до блаженства вічного перебування з Богом. Необхідно мати мужність, щоб протистояти загальноприйнятим сучасним тенденціям, які відкидають усякі норми і правила. Божі заповіді зберігають все своє значення. Вони не позбавляють нас щастя, а навпаки, показують, як його знайти.
Святіший Отець згадує і про проблеми сучасних молодих людей, такі як безробіття і відсутність чітких життєвих перспектив. Ці труднощі не повинні заганяти нас у відчай, - говорить Бенедикт XVI, - адже той, хто сам зустрівся з Христом, може принести світу справжню надію.

За матеріалами: Milites Christi Imperatoris
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 898 | Дата: 20.03.2010

ВАШИНГТОН – Бюро з питань демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США 11 березня опублікувало щорічну Доповідь про стан прав людини у світі за 2009 рік, в тому числі щодо України. Серед питань, порушених у документі, аналізується процес реституції церковної власності в нашій країні, а окремий розділ присвячено питанням свободи релігії в Україні, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 762 | Дата: 20.03.2010

Притулок «Світлий дім» існує без бюджетних дотацій та грантів та без коштів церковних структур. Винятково на благодійні пожертви окремих осіб, які приймають банальну, здавалося б, істину: людство єдине і чужих дітей не буває. Особливо тонко ця думка бринить у час передвеликоднього посту, коли християни готуються пережити Воскресіння. Адже у Пасхальній перемозі Христа «зайвих» нема, як каже засновник дитячого притулку «Світлий дім», корінний одесит, чернець ордену салезіян Української Греко-Католицької Церкви Олександр Чумаков. «Світлому дому» — вже 15 років. За цей час із підвалу він перебрався у приміщення колишнього дитсадка, кімнати якого підлітки самі приводять до ладу. У коридорах пахне свіжою фарбою — хлопці декорують стіни. На вулиці кілька юнаків відкидають із доріжок сніг. Це — їхній дім, і вони охоче призвичаюються до ролі господарів. Диякон Олександр нагадує, що в державному сиротинці дитина перебуває до повноліття і після цього вже не може туди повертатися. Діти, які виросли у «Світлому домі», і після 18–ти вважають його за свою домівку.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 934 | Дата: 20.03.2010

КИЇВ – Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) 16 березня спрямувала вітання Прем'єр-міністру України Миколі Азарову у зв'язку з призначенням його на посаду глави Уряду. Головуючий у ВРЦіРО єпископ Маркіян Трофим’як від імені Ради Церков побажав керівнику Кабміну мудрості у державних справах та успішного служіння Україні та українському народові, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 668 | Дата: 20.03.2010

Давнє вчення про дев’ять вимірів душі своїм корінням сягає ще єгипетської культури, а тому вкрите товстим шаром таємничості. Звідти на світ Божий його знову витягнув Жорж Гуджиєв (греко–вірменський філософ і містик) у ХХ сторіччі. Еннеаграма (з грецької «еннеа» — дев’ять, «грама» — зображення) має графічний вигляд дев’ятираменної зірки. Зараз вчення про неї дуже популярне й широко застосовується в психотерапії, бо досліджує грані особистості. Відповідно до назви, є дев’ять еннеатипів (їх іменування дещо відрізняється, залежно від авторства): Ідеаліст, Помічник, Організатор, Митець, Спостерігач, Співпрацівник, Оптиміст, Головуючий та Миротворець або ж Посередник. Як твердить отець Арнальдо, еннеаграма — не доктрина спасіння, але інструмент самопізнання. Адже чимало людей сліпі у своєму способі бачити інших.

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 735 | Дата: 20.03.2010

Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія