Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 20.04.2024, 14:52

Головна » 2010 » Липень » 2 » СВЯЩЕНИК УГКЦ З ХАРКІВЩИНИ ПРО ДВА ТИПИ ЄВАНГЕЛІЗАЦІЇ
СВЯЩЕНИК УГКЦ З ХАРКІВЩИНИ ПРО ДВА ТИПИ ЄВАНГЕЛІЗАЦІЇ
22:23
Євангелізація поділяється на два типи: теоретичну і практичну, переконаний очільник Комісії з питань євангелізації Донецько-Харківського екзархату, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці в смт. Покотилівка о. Онуфрій Репецький (ЧСВВ).
29 - 30 червня у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа проходила науково-практична конференція «Концепція євангелізації УГКЦ», організована однойменною комісією УГКЦ. У ході роботи конференції велика увага приділялася визначенню стратегії діяльності Церкви.
«Конференція має досить високий рівень. Тут я почув багато цікавих думок. Але я – практик, знання здобуваю досвідом, тому говоритиму суб’єктивно. Для мене євангелізація – це переживання Бога в Дусі. Коли приходиш до людини на розмову, вона хоче чути не загальні терміни, а вирішення конкретної проблеми. Тому моє завдання – вивести людську душу зі стану смутку, гніву, образи, вини, страху», – твердить о. Онуфрій, говорячи про науково-практичну конференцію «Концепція євангелізації УГКЦ».
Священик запевняє, що євангелізувати згідно з концепцією УГКЦ в Харкові буде не важко. Просто треба розуміти різницю сприйняття. «Процес євангелізації на заході України мені нагадує древній будинок, що потребує ремонту або перебудови. У Харкові все щойно будується. Тому дуже важливо добре закласти фундамент. Якщо говорити Живим Словом, то буде зароджуватися жива віра. Діяти за заповідями – любити Бога і людей, тоді, незалежно від національної приналежності, тебе сприймуть, бо Любов завжди відчувають. Концепція євангелізації – гарна, навіть дуже логічна теорія. Залишилося її довести до практичності», – робить висновок представник Харківщини.
Отець Онуфрій Репецький (ЧСВВ) має власний спосіб служіння: розмовляє з людьми на вулиці, провадить лекції, проповідує в храмі, опікується немічними. Таким чином священик виконує одну з рекомендацій проекту Концепції євангелізації УГКЦ – душпастирську чинність, спрямовану на голошення Євангелія в сучасному секуляризованому світі.
Голова Комісії Владика Тарас (Сеньків) завданням зустрічі назвав формування однорідної концепції для всіх євагнелізаційних програм УГКЦ в Україні та діаспорі. «Треба випрацювати певне спрямування, визначити царини, на котрих наша Церква мала би зосередити свою увагу – відношення до важливих соціальних, культурних, міжконфесійних питань. Також вміти усвідомити свій резерв, потенціал. Тобто Церква повинна наче сама себе споглядати, щоб своїм життям і діяльністю інтенсивніше відтворювати життя і діяльність самого Христа», – зазначив архиєрей.
За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ
Категорія: Новини Чину св. Василія Великого | Переглядів: 1499 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія