Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 17.05.2024, 04:07

Головна » 2011 » Травень » 9 » БЛАЖЕННІШИЙ ЛЮБОМИР ПОЯСНИВ ГЛЯДАЧАМ «ІНТЕРА», ЧОМУ БОГ І УКРАЇНА − ОСНОВИ ЙОГО ЖИТТЯ
БЛАЖЕННІШИЙ ЛЮБОМИР ПОЯСНИВ ГЛЯДАЧАМ «ІНТЕРА», ЧОМУ БОГ І УКРАЇНА − ОСНОВИ ЙОГО ЖИТТЯ
09:09
«Я думаю, що він направду мріє про Єдину Помісну Українську Церкву. Це є така мрія, яку мені або молодшому поколінню випаде на долю втілити у життя». Про це Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав сказав у суботній програмі телеканалу «Інтер» «Позаочі», гостем якої був його попередник Блаженнішому Любомир.
«З того, що я міг спостерігати, він радіє людям», − зауважив Блаженніший Святослав і пояснив, що для Блаженнішого Любомира відкривати особливі дари у людині є великою радістю. Предстоятель Церкви також розповів, які задатки Блаженніший Любомир допоміг розвинути йому, що теперішній Предстоятель УГКЦ отримав і подовжує отримувати у спадок від свого попередника.
«Я навчився від нього дуже уважного і тактовного відношення до людей», − додав Блаженніший Святослав у коментарі програмі «Позаочі», героєм якої був Блаженніший Любомир.
Відомий український дисидент і мислитель Мирослав Маринович також передусім згадав мрію Блаженнішого Любомира про Єдину Київську Церкву і пояснив, чому останнім часом колишній Глава Церкви скріпився у силах. «Жити треба так, щоби голуби сідали на плечі», − згадав Мирослав Маринович слова Василя Стуса, адресовані синові, і за уважив, що Блаженніший Любомир живе саме так, бо випромінює Божу благодать.
Своїми дитячими спогадами про Блаженнішого у програмі «Позаочі» також поділився його шкільний товариш зі Львова проф. Борис Білинський.
«Могти стояти на рідній землі серед своїх людей – це щось надзвичайно приємне», − сказав у телестудії сам герой програми «Позаочі». Блаженніший Любомир пояснив, чому Бог і Україна для нього не просто слова. Духовний наставник греко-католиків ділився спогадами про свої перші зустрічі зі Всевишнім і про те, коли зародилося бажання стати священиком, розповідав глядачам про стосунки з батьками, спілкування з племінниками, відповідав на запитання, за чим жалкує і де найкраще себе почуває.
У відповідь на питання ведучої програми Юлії Литвиненко, чому у хвилини скрути одні звертаються до релігії, а інші заглядають у пляшку, Блаженніший Любомир зауважив, що релігія не є чимось, про що ми повинні думати тільки в хвилинах розпачу: «Дуже часто ми думаємо, що релігія є свого роду лікарство на успокоєння. Але це не є правильне поняття релігії. Релігія – це є зустріч з Богом. Це є жити, стоячи двома ногами на землі, дивлячись на дійсність, але бути свідомим того, що ми не є самі, що хтось є біля нас», − сказав Блаженніший Любомир.
Повну версію програми «Позаочі», яка вийшла в ефір телеканалу «Інтер» 7 травня, можна переглянути тут:
 
Департамент інформації УГКЦ
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 804 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія