Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 04.05.2024, 10:11

Головна » 2011 » Жовтень » 19 » БЕНЕДИКТ ХVІ ВІДДАВ «РІК ВІРИ» ПІД ОСОБЛИВИЙ ПОКРОВ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ
БЕНЕДИКТ ХVІ ВІДДАВ «РІК ВІРИ» ПІД ОСОБЛИВИЙ ПОКРОВ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ
13:10
У понеділок 17 жовтня у Ватикані оприлюднено Апостольський Лист «Porta fidei» (Двері віри) Папи Бенедикта ХVІ, написаний у формі Motu Proprio, тобто власноручного документу, стосовно проголошення «Року віри».
Вже у неділю 16 жовтня, під час Служби Божої, яка відправлялась на завершення симпозіуму «Нові євангелізатори для нової євангелізації. Слово Боже зростає і поширюється», Бенедикт ХVІ проголосив «Рік віри», який почнеться 11 жовтня 2012 року, в 50-ту річницю відкриття Другого Ватиканського Собору, і закінчиться 24 листопада 2013 року, в празник Христа-Царя всесвіту. Святіший Отець наголосив, що цей Рік «буде часом благодаті і зобов’язання в дедалі повнішому наверненню до Бога, щоб зміцнити нашу віру в Нього і з радістю звіщати Його людині наших часів».
У неділю опівдні, перед молитвою «Ангел Господній» з тисячами прочан, зібраних на площі перед базилікою святого Петра у Ватикані, Бенедикт ХVІ ще раз оголосив про проведення «Року віри», вказавши, що мотиви, мета та напрямні цього «Року» будуть викладені в окремому Апостольському листі.
Цей Апостольський Лист під назвою «Porta fidei» (Двері віри), оприлюднений у Ватикані 17 жовтня, був підписаний Бенедиктом ХVІ 11 жовтня.
Він складається з 15-ти частин і починається словами: «Двері віри» (пор. Ді 14,27) є для нас завжди відчинені і вони впроваджують нас у життя в спільності з Богом та дозволяють увійти в Його Церкву. Цей поріг можна переступити, коли звіщається Боже Слово, а серце дозволяє, щоб його формувала перетворююча благодать. Переступити через ті двері, означає вирушити в дорогу, яка триває протягом усього життя».
Бенедикт ХVІ вказує на необхідність наново відкрити шлях віри, підкреслюючи, що «Рік віри» є запрошенням до справжнього і оновленого навернення до Господа, єдиного Спасителя світу. Сьогоднішнє суспільство позначене глибокою кризою віри, тому не можна дозволити, щоб сіль вивітрилась, а світло було приховане. Святіший Отець підкреслює мету шляху віри: «Вірити в Ісуса Христа – це дорога до осягнення спасіння».
Бенедикт ХVІ зазначає, що оновлення Церкви відбувається також і шляхом свідчення віруючих, а Христова Церква крокує своїм шляхом серед переслідувань світу та Божої утіхи. Ісус Христос притягує Своєю любов’ю людей усіх поколінь, тому також і сьогодні потрібно церковних зусиль, спрямованих на нову євангелізацію, щоб наново відкрити радість вірити та віднайти ентузіазм у передаванні віри.
Папа повідомив, що доручив Конґреґації Віровчення приготувати відповідні пояснення, які дадуть Церкві та вірним вказівки, як в найефективніший та найбільш відповідний спосіб пережити «Рік віри». Він повинен стати відповідною нагодою для посилення свідчення християнської любові та милосердя.
Бенедикт ХVІ віддав «Рік віри» під особливий покров Пресвятої Богородиці.
За матеріалами: Радіо Ватікан
 

«L’Osservatore Romano» про апостольський лист Бенедикта ХVI

У вчорашньому номері «L'Osservatore Romano» міститься стаття головного редактора видання Джованні Марія Віана, присвячена Апостольському листу Бенедикта ХVI під назвою «Porta fidei» (Двері віри), яким Папа оголосив «Рік віри». Пан Віан зазначає, що цей документ можна назвати малою енциклікою, яка просякнута посиланнями на біблійні події і турботою про сьогоднішній час.
Джованні Марія Віан підкреслює тісний зв'язок цього документу з постановами праць II Ватиканського Собору і тими Папами, які в ньому брали участь, а потім втілювали його рішення в життя Церкви.
«У своєму Апостольському посланні Бенедикт ХVI нагадав, що його попередник Йоан Павло II охарактеризував II Ватиканський Собор як «велику милість, яку Церква отримала у ХХ ст.». «Йозеф Ратцінгер є останнім Римським Первосвящеником, який брав участь в його працях в молодості», - зазначає Джованні Марія Віан.
«Саме як реалізація II Ватиканського Собору з'явилася ця ініціатива Папи, який має здатність промовляти до всіх і завжди хоче досягати суті справи. Так Бенедикт ХVI нагадує, що з самого початку свого служіння в якості Наступника св. Петра він закликав до «необхідного віднайдення шляху віри», - відзначає пан Віан.
«Перед прагненням Бога, яке люди нашого часу відчувають в пустелі цього світу, кожен учень Христа повинен сприяти тому, щоб засяяло, через його постійне відновлення, свідчення про те єдине світло, яке просвітлює світ», - підкреслив головний редактор «L'Osservatore Romano».
За матеріалами: Католицький Оглядач
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 705 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія