Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 14.05.2024, 05:15

Головна » 2010 » Червень » 9 » ТАНЦІ НА ГРАБЛЯХ: У ПАРЛАМЕНТІ ЗНОВУ ПРОПОНУЮТЬ ЗАБОРОНИТИ ТОТАЛІТАРНІ СЕКТИ
ТАНЦІ НА ГРАБЛЯХ: У ПАРЛАМЕНТІ ЗНОВУ ПРОПОНУЮТЬ ЗАБОРОНИТИ ТОТАЛІТАРНІ СЕКТИ
13:42
7 червня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін та доповнень до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо релігійних сект. У минулому році законопроект з майже аналогічним текстом вже розглядався і був різко розкритикований, через що вже за місяць був відкликаний авторами.
Внесений до парламенту законопроект передбачає заборону залучення до діяльності релігійних організацій неповнолітніх осіб без дозволу їхніх законних представників. Проект також містить заборону створення і діяльності в Україні тоталітарних релігійних сект.
Зокрема, цей законопроект пропонує доповнити Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації» новою статтею 3-1, яка звучить наступним чином: «В Україні заборонена створення та діяльність тоталітарних релігійних сект. Шкода завдана потерпілому від небезпечного психологічного впливу членів тоталітарної релігійної секти підлягає відшкодуванню у порядку встановленому Цивільним кодексом України». Вочевидь, автори законопроекту вважають, що сектанти самі застосовуватимуть до себе термін «тоталітарна секта», і за цією ознакою їх можна буде легко відрізнити від порядних вірян.
Аналогічно до попереднього проекту, який вже зазнав критики відносної абстрактності його положень, нова законодавча ініціатива у сфері боротьби з тоталітарними сектами пропонує використовувати ідентичну термінологію. У тексті законопроекту наводяться визначення понять «тоталітарна релігійна секта», «небезпечний психологічний вплив» та «потерпілий від небезпечного психологічного впливу тоталітарної релігійної секти». Однак у поданій автором до парламенту порівняльній таблиці змін не вказуються термінологічні доповнення до діючого Закону.
Примітно, що автор нової законодавчої ініціативи майже у повному обсязі запозичив із попереднього законопроекту пояснювальну записку, а у самому тексті законопроекту збереглись навіть ті самі синтаксичні помилки. Це вже не перша подібна ініціатива в українському парламенті. Раніше представники провідних Церков та експерти критично охарактеризували схожі законопроекти щодо запобігання діяльності тоталітарних сект, заявляючи, що під цими гаслами створюються умови для обмеження релігійної свободи для віруючих усіх конфесій.
На переконання експертів, подібні законопроекти необґрунтовано звужують права громадян на свободу віросповідання та пропонують хибний підхід до боротьби з тоталітарними сектами, діяльність яких і зараз може бути припинена на підставі чинного законодавства України, включаючи адміністративну та кримінальну відповідальність за протиправні дії окремих осіб.
За матеріалами: ІРС
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 648 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія