Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 02.05.2024, 04:45

Головна » 2010 » Липень » 14 » СВЯТО ДУХОВНОЇ МУЗИКИ
СВЯТО ДУХОВНОЇ МУЗИКИ
00:09
Три хори: Подих Вічності, Stella Vitae та Веснівка дарували співану молитву.
На це свято зібралися українці, португали, бразилійці та ін..
 
 
"Подих Вічності" Хор розпочав свою діяльність у 2009 році при церкві Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабону. Засновником є ієромонах Василіанського Чину, настоятель храму о. Йоан Лубів. Регент – Оксана Киба. Хористи – віруючі люди з різних областей України.
За короткий час свого існування в репертуарі звучать літургійні твори українських класиків.
Крім літургійних творів чільне місце посідають пісні до Ісуса Христа, Пресвятої Богородиці та Святих.
Хористи беруть активну участь у концертах релігійного й національного характеру та у проведенні свят з португальцями. Також час від часу виїжджаємо по цілій Португалії. У квітні 2010 року у Лісабоні хор величав Бога в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Владика Йосиф Мілян, відповідальний за українців греко-католиків, де не має церковної структури.
Мета, яку ми поставили – відродити в українській діаспорі в Португалії традиційний багатоголосний акапельний спів церковної музики, яким славиться Україна, добитися високого рівня виконавської майстерності духовного співу.
 

 
"Stella Vitae" Аматорський чоловічий хор "Stella Vita” був заснований у 1945 році групою друзів, яких об’єднала любов до музики, справжня чоловіча дружба та солідарність.
На протязі багаторічного існування (65 років) міцний внутрішній потяг до літургічного співу виразився у насиченій концертній діяльності. Незвичний склад і звучання лише чоловічих голосів, дозволяли співати різноманітні твори надзвичайно оригінальним трактуванням. Все це було, без сумніву, вражаючим фактором до завоювання першої публіки.
Хор присвятив свою діяльність розвитку та популяризації григоріанського співу через твори таких авторів, як Палестріна, Вікторія і Лоренцо Перозі.
З роками репертуар урізноманітнювався творами на народну тематику та національного фольклору. На сьогодні у колективу близько 900 найменувань.
 
 
 

"Веснівка" І нарешті дуже очікуваний момент – це виступ наших шановних всесвітньо відомих гостей з Канади.
В цьому році хор «Веснівка» відзначає своє 45-річчя. За час існування хор виконував твори українських та зарубіжних класиків. Об’їздив весь світ з програмою української літургії, класичними творами та сучасними традиційними піснями. Брав участь у конкурсах жіночих хорів у Торонто , Лондоні, Нью-Йорку і ставав переможцем.


 
 
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 1377 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія