Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 02.05.2024, 15:11

Головна » 2009 » Листопад » 6 » СПІВЗВУЧЧЯ КУЛЬТУР
СПІВЗВУЧЧЯ КУЛЬТУР
09:34
  Перший відбірковий тур Міжнародного українського мистецького фестивалю „Гілка калини - 2009” пройшов 25 жовтня у Римському Інституті Святої Анни. Це музичне дійство відбувається в Італії вчетверте. Незмінною його метою є об’єднання українців, презентації української культури та зближення української та італійської культур засобом пісні. Концертна програма відбіркового туру у Римі включала в себе живі виступи солістів та фольклорних ансамблів з центральної частини Італії. Організатор фестивалю – Спілка „Гілка калини” разом із співорганізаторами, відкрили цим заходом Тиждень української культури у Римі. Вели святковий концерт Тетяна Братішко, Катерина Чесневська та Андреа Джуліолі, вбрані у яскраві стилізовані національні костюми художника-стиліста, члена Спілки художників України, Лариси Іськів.
    За підсумками журі, найкращим виконавцем та переможцем римського відбіркового туру став Володимир Крамар, автор та виконавець пісень, що грає на гітарі і губній гармошці. ІІ премію розділили Назар Зігмунд, 17-річний юнак, який володіє грою на бандурі, сопілці, гітарі і клавішних, учасник конкурсу „Сурми звитяги”, та квінтет „Берегиня”. Лауреатами ІІІ премії стали тернопільчанка Ольга Гудь, вчителька співу та керівник хору, та Ярослава Пилипчук-Шуробура, професійний музикант, переможниця обласних конкурсів в Україні.
    Глядачі стали безпосередніми учасниками фестивалю. Їм було надано можливість обрати переможця у номінації „Глядацькі симпатії”. Ним став Назар Зігмунд. Насолоду від виконання українських пісень та їх артистичної інтерпретації глядачі отримали завдяки виступам інших учасників свята, зокрема, акапельного співу Неоніли Галацької, Ніни Радченко-Суслової, Оксани Чорної, та виступу Тетяни Шишкової.
    Анна Умлєва, директор фестивалю, та організатор І туру Світлана Ковальська висловили щиру вдячність за підтримку Посольству України в Італійській Республіці, мерії Риму, зокрема додатковому раднику від Європи Тетяні Кузик, Громаді Св. Егідія, італійській волонтерській організації "ACISEL”, Товариству зв’язків із українцями за межами України "Україна – Світ”, продюсерському центру "Апріорі” (м. Київ), Центральній координаційній раді Українських об’єднань в Італії, Спілці української молоді в Італії. А ще – директору профспілки SIDU Андрію Мрічко та українським крамницям „Людмила”, „Даша” і „Смак”. Завдяки їм свято української культури вдалося на славу. Інформаційну підтримку заходу надала Українська газета та Незалежний сайт Українців в Італії Лелеки.
    Гостями фестивалю з України був молодіжний фольклорний гурт "Намистечко”. У його складі – школярі Черкащини. Керівник – Заслужений діяч мистецтв України, багаторазовий лауреат міжнародних фестивалів та конкурсів, музикант-педагог Тетяна Жовтова. Наступні відбіркові тури пройдуть у Неаполі та Салерно, а 20 грудня у Римі відбудеться заключний концерт, який увінчає Міжнародний український мистецький фестиваль "Гілка калини - 2009”. Наступні відбіркові тури пройдуть у Болоньї та Неаполі, а 20 грудня у Римі відбудеться заключний концерт, який увінчає Міжнародний український мистецький фестиваль „Гілка калини-2009”.
Маріанна СОРОНЕВИЧ
Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1358 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія