Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 14.05.2024, 01:34

Головна » 2010 » Червень » 1 » ОСОБЛИВЕ ПАЛОМНИЦТВО ДО ГОШЕВА
ОСОБЛИВЕ ПАЛОМНИЦТВО ДО ГОШЕВА
07:00
Хтось народився в місті, чи великому селі, а хтось – у маленькому. Мешканці великих міст чи сіл мають багато можливостей подорожувати, їм легше зорганізуватися, щоб поїхати у паломництво чи на екскурсію. Діти з маленьких сіл дуже часто обмежені як у фінансовому плані, так і в організаційних можливостях. Саме тому молодіжна комісія та новостворений єпархіальний Паломницький Центр радо відгукнулися на прохання вчителів шкіл з невеличких приколомийських сіл Княждвора, Пилипів, Королівки та Корнича, і зорганізували паломницьку подорож до монастиря Отців Василіян у Гошеві та місця народження Провідника ОУН Героя України Степана Бандери в с. Старий Угринів.
Ця перша в історії Паломницького Центру проща відбулася 26 травня. 69 школярів та їхні вчителі з молитвою подяки про щасливе завершення навчального року приступили до Чудотворного образу Матері Божої.
Надзвичайно цікавою і повчальною була зустріч з братами Василіянами, один з яких не тільки провів чудову екскурсію монастирем та околицями, але і багато розповів дітям про монаше життя, про різні Чини і Згромадження богопосвяченого життя, і, звичайно, про особливе служіння Отців Василіян. Це було дуже актуально, адже цей рік наша Церква проголосила Роком богопосвяченого життя. Діти з великою увагою слухали про монаший стан служіння Богові, про монаше покликання, про ласки Божі і випробовування, які супроводжують життя в монастирській спільноті.
Потім була Свята Літургія, в якій діти та їхні вчителі брали активну молитовну участь. Паломники дякували Богові за прожитий навчальний рік, перепрошували за свої провини і гріхи, просили благословення на щасливу здачу екзаменів та добре проведення літнього відпочинку. А Мати Божа, з чудотворної ікони милостивим материнським оком споглядала на щирі дитячі душі і благословляла кожне добре прохання.
Також молилися Маївку – Молебень до Матері Божої, пили святу воду, і просто відпочивали тілом і душею. А невеликий теплий дощик ніби окроплював молодих прочан.
Подальший наш шлях проліг до с. Старий Угринів, де в меморіальному комплексі Степана Бандери відбувся ніби заключний урок про Героя України Провідника ОУН Степана Бандеру. Діти з цікавістю прослухали розповідь екскурсовода про трагічну долю всієї сім’ї Стапана Бандери, про боротьбу за свободу України, дізналися про обставини його вбивства органами КГБ, терор і переслідування багатьох односельчан. Побували і в родинному домі Героя, сфотографувалися біля пам’ятника, втретє відбудованого після підривів його вибухівкою, так і «нерозкритих» органами влади.
А дорогою додому діти переглядали фільм про святу Бернатету з іншого чудотворного місця – Люрду, що у Франції, про її служіння в любові, покорі, і терпеливості, а також пізніше співали українських пісень.
Ця подорож-проща надовго залишиться у пам’яті і серцях як молодих паломників, так і всіх, хто був причетний до цієї неординарної події.
Автор: о. Олександр Селезінка,
голова молодіжної комісії
Коломийсько-Чернівецької єпархії
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 767 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія