Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 19.05.2024, 10:53

Головна » 2009 » Жовтень » 14 » НАША ВДЯЧНІСТЬ ЩИРА І ПАЛКА
НАША ВДЯЧНІСТЬ ЩИРА І ПАЛКА
16:15

Українські заробітчани маленького містечка Калдаш да Раїня з нетерпінням чекають кожне наступне Богослужіння. А служитимуть Літургію отці Василіянського Чину Святого Йосафата: отець Йоан Лубів – настоятель храму української греко-католицької Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, м. Лісабон та о. Микола Ярема, який нещодавно закінчив повний курс богослов’я і прибув до Португалії.

Служба Божа має відбуватися в церкві “Nossa Senhora do Populo”, яка збудована ще у XV столітті. Зовні Церква незвичайно давньої архітектури. Внутрішня тиша і спокій дає змогу ретельно розглянути образи та скульптури. Прихожани, наче під звук органної музики, проникають у древній світ. У такій таємничій сфері легко перенестися в молитву, яка дає змогу забути всі провини і згадати про особисту безсмертну душу.

Із тих чи інших причин розкиданий український народ по всьому світі. Тому ІІ Ватиканський Собор зазначив, що усі християни повинні мати можливість систематично і активно відвідувати Літургію. І тільки таким чином буде міцним життя української Церкви на чужині.

У цій великій справі віддається належне о. Йоану Лубіву, ЧСВВ. Завершивши в неділю першу Службу Божу у Лісабоні, а другу у Аленкир він направляється у Калдаш да Раїня. Було прикладено чимало зусиль, щоб згуртувати християн у невелику спільноту. Прислуговування дітей під час Служби Божої та озвучення її маленьким церковним хором бентежить серце і душу присутніх. Надзвичайно багатою та змістовною стає Літургія євангельськими проповідями о. Йоана, який вміло розкриває зміст читання перед християнами, а також залучає всіх сестер та братів до роздумів та власного розуміння Святого Письма. Тим самим вчить правильно розуміти та любити Бога. Бо на людській стежині до неба багато Божих випробувань. Їх гідно треба подолати, і допоможуть нам у цьому отці Василіяни.

На допомогу о. Йоану Лубіву, ЧСВВ у Калдаш да Раїня прийшов о. Микола Ярема, ЧСВВ. Саме він і буде зміцнювати життя української церкви у Калдаш да Раїня. Отець Микола вирішив приїхати в Португалію відразу після закінчення Василіянського інституту філософсько-богословських студій, де здобув глибоких філософських знань, які йому знадобляться для навернення сестер та братів до віри в Бога – бо лише віра чинна любов’ю.

Заробітчани України в місті Калдаш да Раїня дуже вдячні отцям настоятелям Василіянького Чину Святого Йосафата, о. Йоану Лубіву та о. Миколі Яремі за те, що дбають та піклуються про них, як про дітей Божих, допомагають щиро вірити в Бога, любити Його та прославляти Бога добрими й чесними ділами.

 

Хай міститься в серцях у Вас Любов до Бога і до нас сьогодні, завжди й повсякчас!

 

п. Богдана Гурко

Калдаш да Раїня

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 1058 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія