Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 17.05.2024, 12:47

Головна » 2011 » Травень » 31 » НАМІРЕННЯ АПОСТОЛЬСТВА МОЛИТВИ НА ЧЕРВЕНЬ 2011 Р.Б.
НАМІРЕННЯ АПОСТОЛЬСТВА МОЛИТВИ НА ЧЕРВЕНЬ 2011 Р.Б.
19:32
ЗАГАЛЬНИЙ: Щоб священики, з'єднані з Серцем Христа, завжди були правдивими свідками турботливої і милосердної Божої любові.
Апостол Павло пише: «Бог Отець вибрав нас перед заснуванням світу, щоб ми були святі й бездоганні перед ним у любові. Він призначив нас наперед для себе на те, щоб ми стали його синами через Ісуса Христа, за рішенням своєї доброї волі, на хвалу слави своєї благодаті, якою він обдарував нас у любім своїм Сині. У Ньому маємо відкуплення Його кров'ю, відпущення гріхів, згідно з багатством його благодаті, що її вилив на нас щедро у всій мудрості та розумі. (Еф. 1,3-8).
В такому сенсі спасіння кожної людини має важливе значення. Серцем справжнього християнина, прибраного сина Божого, священика мають керувати слова: «Люби ближнього твого, як себе самого». І саме тоді християнство буде здорове та зріле, і свідчитиме всьому світові, що Христове серце б'ється у грудях Його послідовників.
 
МІСІЙНИЙ: Щоб Святий Дух покликав до місійної діяльності з-посеред наших спільнот багатьох осіб, готових цілковито посвятити себе поширенню Божого Царства.
Вічне життя має дві фази: початкову, яка існує тепер, і досконалу - в майбутньому світі. І це життя тісно пов'язане з вірою. Хто вірує, має життя вічне і переходить до нього з гріховної смерті. Отже, віра - це умова і наслідок вічного життя і Царства Божого, яке є в нас. Тому з цього випливає наступне: якщо Бог є в нас, то ми перебуваємо з Ним у спільноті, а це позначається на стосунках з іншими людьми.
Для людей, які ще не просвітлені Христовим вченням і є далекі від такої спільності з Богом, з-поміж існуючих богопосвячених спільнот Святий Дух кличе тих, які готові цілковито присвятити себе поширенню вістки про Царство Боже. Христос, який є причиною нашого нового життя, чинить, що особа, покликана до такої місії, стає немов "alter Christus" - другий Христос, стає вмістилищем Пресвятої Тройці. А цього зразка для своєї душі бажає кожен християнин і Христова Церква загалом. Потрібно тільки бути відкритим на ласку, яку дає Господь.
 
МІСЦЕВИЙ: Щоб покликання хлопців і дівчат до богопосвяченого й свяченичого стану залишалося незалежним від впливу сучасної культури, яка часто релятивізує дійсність і робить нездатною молоду особу до відкриття на божественне.
Нелегко сучасній молодій людині почути: «Ходи за мною!» А навіть якщо і почує ці слова, то важко дати відповідь. Причиною мовчання є багатоголосся іншого походження, яке атакує з усіх боків хлопців і дівчат. «Роби кар'єру, виходь заміж, створюй сім'ю, народжуй дитину, сідай за комп'ютер, іди на дискотеку, лягай спати», - варіантів може бути безліч. «Візьми Святе Писання, класичні твори відомих письменників, залишся деякий час наодинці і послухай, що каже тобі розум» - таке часто відмовляються чути. Життєвий ритм теперішнього часу спонукає молодих людей до руху і задоволення, які ведуть часом до поспіхом прийнятих рішень і вибір свого майбутнього. Молоде покоління надає пере­вагу тим пріоритетам, за якими женеться більшість, а це далеко не завжди є критерієм правильності обраного шляху. Вникати в суть речей немає часу - от і вибирають те, що має «гарну обгортку». Але коли настає час «їсти середину», тоді починаються труднощі, нарікання і незадоволення собою. Тому так важливо знайти час, захотіти почути Творця і своє серце, щоб потім дати відповідь розумом і вірою, а не пожинати до кінця життя наслідки помилок.
 
ПОКРОВИТЕЛЬ НА ЧЕРВЕНЬ
МУЧ. ТЕОДОСІЯ (11 червня)
Свята мучениця Феодосія Тирська постраждала в 307 році. 11 червня святкуємо перенесення її мощей в Константинополь, а пізніше до Венеції.
Сталося це під час гонінь християн, яке тривало вже п'ять років. Сімнадцятилітня Феодосія підійшла до засуджених на каторгу послідовників Христа, які знаходилися у Преторії. Був день Пасхи, і мученики говорили про Царство Боже. Свята Феодосія просила їх пом'янути її, коли вони стануть перед Господом.
Воїни, побачивши, що дівчина вклонилася в'язням, схопили її і відвели до правителя Урбана. Правитель змушував дівчину принести жертву ідолам, але вона відмовилася, визнаючи свою віру в Христа. Тоді святу передали на жорстокі катування, тіло її розшарпували залізними кігтями так, що оголили кістки. Мучениця мовчки і з радісним обличчям переносила страждання, а на другу пропозицію правителя принести жертву ідолам відповіла: "Божевільний, адже я спромоглася приєднатися до мучеників!" Тоді дівчину з каменем на шиї вкинули у море, але ангели піднесли її з морської безодні. Розгніваний правитель наказав віддали мученицю на поталу звірам, але мучителі, по­бачивши, що звірі її не чіпають, відрубали їй голову. Вночі свята Феодосія з'явилася своїм батькам, які намагалися вмовити свою дочку не йти на страждання. У світлому одязі, з вінцем на голові і сяючим золотим хрестом у руці мучениця сказала: "Дивіться, якої великої слави ви хотіли мене позбавити!"
о. Христофор ГАНИНЕЦЬ, ЧСВВ
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 753 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія