Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 19.05.2024, 11:49

Головна » 2009 » Вересень » 24 » ХРАМОВЕ СВЯТО В ЛІСАБОНІ ТА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
ХРАМОВЕ СВЯТО В ЛІСАБОНІ ТА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
09:01
  
          
  
Храмове свято - це свято душі. В цей день багато прихожан прийняли святі Тайни - Сповіді та Причастя.
 

Сповідь – це зустріч

Кожен, хто приходить на сповідь, хоче більше не повторювати гріхів, та кожного разу, через деякий час, це стається. Чи запитували ви себе чому? Є декілька найбільш популярних відповідей, які мені доводилося чути від тих, хто сповідався: «Мені не вистачає сили, щоб подолати тяжіння до гріха», або ж – «обставини змушують мене» і т. п. Роздумуючи над цією проблемою, я старався сам відповісти на це запитання, використовуючи власний досвід. Ось що з цього вийшло.

У більшості випадків, коли сповідаємося, наша увага зосереджена на вині – тому, що й де ми зробили не так, що, на нашу думку, вважається злом. Ми готові щиро визнати свою неправоту і розкаюємось, що допустили цю слабкість у своїй поведінці. Після сповіді ми відчуваємо полегшення і відчуття впевнености, що ми більше ніколи не зробимо гріха.

Кожен має свою правду про життя. Ось, наприклад, я знаю про цього чоловіка, що він з неповагою ставиться до мене, знаючи це, я тримаюся від нього якнайдалі. І тут чую Слово Боже: любіть своїх ворогів, благословляйте тих, хто вас ненавидить. Питання – чим я керуватимусь у своїй поведінці щодо цієї людини? Своєю правдою – тим, що я вже знаю про нього, чи Словом Божим? На жаль, в більшості випадків, ми керуємось власною правдою, а потім знаходимо собі виправдання, що я не готовий, бо надто глибокою була образа і т. п. І ось, коли я приходжу на сповідь, я, в даному випадку, розкаюватимусь в тому, що був дратівливим, осуджував, однак не побиватимуся через те, що не повірив у Слово Боже, бо вважаю справедливим не любити того чоловіка. Піду зі сповіді, картаючи себе за дратівливість і гнів, але з цілковитою впевненістю, що така людина на краще не заслуговує.

о. Пахомій

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 925 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія