Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 17.05.2024, 09:06

Головна » 2010 » Жовтень » 4 » ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ПОДАННЯ ПРАВДИ ПРО ЛЮДСТВО Є ПОКЛИКАННЯМ КОМУНІКАЦІЇ, – ПАПА ВЕНЕДИКТ XVI
ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ПОДАННЯ ПРАВДИ ПРО ЛЮДСТВО Є ПОКЛИКАННЯМ КОМУНІКАЦІЇ, – ПАПА ВЕНЕДИКТ XVI
17:27
Такі слова Папи Венедикта XVI стали основою дискусій Світового конгресу католицької преси. Разом з кількома сотнями колег з усього світу (близько 400 учасників з 85 країн) у його роботі беруть участь о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, та Дмитро Крикун, керівник Аналітичного відділу цього департаменту. Конгрес відбувається у Римі 4 - 7 жовтня 2010 року. Ключовими питаннями до обговорення учасниками у ближчі дні будуть – «Яка доля друкованої преси у світі?», «Як доносити слово правди сучасним аудиторіям», «Загрози та можливості Інтернету».
«Церква повинна якнайкраще пізнати можливості сучасних засобів комунікації, щоб максимально використовувати їх у своїй щоденній місії. При цьому ми повинні розглядати їх не тільки як засоби для проповіді Доброї новини, але й як засоби комунікації зі світом», – сказав Архиєпископ Клаудіо Марія Челі, Голова Папської ради у справах суспільних комунікацій, відкриваючи Конгрес. Для визначення подальших кроків у справі використання новітніх технічних можливостей, на думку Владики Кладіо, важливою є активна робота кожного учасника Конгресу у групах. «Розповідаючи про дійсність у ваших країнах, ви допоможете краще розуміти завдання, які стоять перед Церковю сьогодні», – наголосив Голова Папської ради.
Під час Конгресу представники УГКЦ провели робочі зустрічі з представниками Литви та Білорусі. Корисність такої зустрічі була в тому, що проблематика, яку представляли учасники зі США чи Західної Європи є відмінною від ситуації у країнах Східної Європи. «У нас в силу історичних обставин минулого століття церковні ЗМІ не є так поширені і розвинені, як у інших країнах Європи. Крім того не всюди є достатнє поширення доступу до Інтернету. Тому ми маємо випрацьовувати особливі підходи у справі поширення науки Церкви у наших країнах», – зазначали учасники цієї зустрічі.
Також учасники делегації УГКЦ зустрілися з представниками української громади в Римі та Італії, вірними та священиками парафії св. Сергія та Вакха у столиці Італії, відвідали Апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії Владику Діонісія (Ляховича).
 
Більше про Конгрес на сторінці в Інтернеті www.pccs.va.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 690 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія