Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 17.05.2024, 05:20

Головна » 2009 » Червень » 22 » ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОЩА ДО ФАТІМИ
ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОЩА ДО ФАТІМИ
23:02

21 червня зранку людно. У призначеному місці усміхнені українці вітають один одного словами: Слава Ісусу Христу! Ось і очікувана 8 година ранку. Всі дружно сідають в автобуси. Ми вирушили в дорогу, їдемо на Всеукраїнську Прощу до Фатіми. Кожного разу непомітне хвилювання притаманне, напевне, кожному. Для когось ця поїздка особливо значима, бо везе до Фатіми свого сина. Він нещодавно приїхав у Португалію. Як сприйме цю Прощу він, який слід вона залишить у його душі?

В автобусі їдуть учасники церковного хору з Лісабону разом з отцем Йоаном, настоятелем. Тільки загудів мотор і в мікрофон звучить приємний голос: Дорогі мої – такими словами любить звертатись до прихожан наш отець… Ми розпочинаємо підготовку до Прощі. Лунають з його уст ранішні молитви. Далі молимось на вервиці. Залунали пісні до Богородиі. Ось і Фатіма. Один за одним на зупинці зявляються автобуси. Українці заповнюють фатімську площу. Кожен зі своїми роздумами та своїми бажаннями й проханнями приїхав у це святе місце.

Церква  заповнюється українцями з Лісабону, Порто, Евори, Фаро, Калдаш да Раїня, Тораш Ведраш, Візеу, Сетубала, Сантарень, Лейрії та інших міст Португалії. Ми приїхали на Прощу, присвячену 2000 річниці з дня народження святого апостола Павла. Духовенство УГКЦ о. Сільвіо Літвинчук, ЧСВВ, о. Йоан Лубів, ЧСВВ, о. Іван Бабчук, о. Іван Гудзь, о. Євген Колосок, о. Натанаїл Гарасим, ЧСВВ, о. Анатолій Живчак, ЧНІ, о. Олег Трушко та о. Франциск Деніс, директор Католицької Організації Мігрантів розпочинають Божественну Літургію. Вона супроводжувалась співом церковного хору м. Фатіми, регентом якого є п. Лариса Бабенко. Служба пройшло врочисто, піднесено. На закінчення молились молитву Боже великий єдиний та Аве Марія.

Після обіду прочани зібрались в пасторальному центрі Павла VI. Тут розпочалися читання доповідей (о. Йоан та о. Анатолій). Доповідь переплетена співом хору з Лісабону. Далі почули пісні у виконанні юної учасниці з міста Порто Наталії Шпак та дуету Родина з Лісабону. Закінчення свята було хвилюючим. На сцену вийшли із запаленими свічками тріо у складі: о. Йоана, Іванни Петрів-Стасів та Ольги Петрів-Феррейра, які подарували слухачам чудову пісню-молитву до Діви Марії.

Всі прочани придбали на згадку про прощу деякі речі. При спільній молитві вони були освячені. Хтось отримав образ Божої Матері, хтось вервицю, образочок… До неї ми молимося про опіку над нами та нашими рідними…

Олена Степова

м. Лісабон

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 1245 | Додав: osbmpt1
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія