Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 20.04.2024, 13:09

Головна » 2013 » Червень » 3 » УГКЦ В ЛІСАБОНІ ОРГАНІЗОВУЄ "ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ З БОГОМ - 2013"
УГКЦ В ЛІСАБОНІ ОРГАНІЗОВУЄ "ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ З БОГОМ - 2013"
18:06

Кожного року великої популярності набирає ідея ВК, яка чудово втілюється через практику у життя. Багато дбайливих та свідомих парохів залучають аніматорів (відповідальних за групи дітей) та запрошують маленьких християн провести весело та корисно час у чудовій атмосфері молитви, гри, танців та рукоділля.

Основною ціллю є переконати дітей наскільки прекрасним є життя з Богом, прагнення внести у серця любов до життя, спокій та радість, найбільше акцентується на позитивному.

Христос, який молився кожної хвилини свого життя. Подібно і на ВК, діти мають нагоду приступити до Св. Тайни Покаяння та Євхаристії, прослухати кілька цікавих катехитичних наук, звикнути до ранішньої молитви та спільної подяки перед та після трапези.

Будучи дитиною Ісус Христос багато бавився. Так і під час літа з Богом є гра.  Гра очевидно, є розвагою, але водночас і вихованням. Вона не є лише замінником чи, навіть, найкращим способом, щоб діти почували себе добре, часто вона є найкращим засобом виховання.

Не всі діти є однакові, як і не всі ігри. Часто вибираємо ігри інстинктивно, але може бути якась логічність, якась теорія, яку, спробувавши раз, використовуватимемо й надалі у нашій праці з дітьми.

Гра – це виховання. Діяльність, особливо моральна й повчальна нічого не вартує, якщо ми не залучаємо до цього дитину. Пропонувати ігри й діяльності, що приваблюють дитину, мусить мати за ціль серйозне виховання з точки зору морального, інтелектуального й фізичного аспектів. У житті дитини гра є найважливішою річчю, а для чутливого вихователя вона може бути дуже успішним засобом, щоб сприяти розвиткові уяви, творчості, висловлення й спілкування.

Багато працюючи Христос відкидав у сторону дух лінивства. Застосовуючи знання та руки виготовляв різні вироби з дерева. На ВК практикується практика гуртків (бісер, дерево, брілки, пластилін).   Заохочення дитини у віру у здатність творити своїми руками чудові речі використовуючи простий для застосування матеріал.

Важливим елементом є також бансологія.  Співати й танцювати банс – це нелегко. Можна мати вроджену здатність керувати масами дітей, але для цього можна й навчитися, знаючи техніку і маючи трохи хитрощів.

Для бансу не вистачає знати музику, слова і жести, потрібно вміти робити це і водночас залучити якнайбільше дітей.

Банс – це перерва, оплески, вибух емоцій, зняття напруги між різними завданнями. Банс служить для розігріву атмосфери, роблячи її простішою і невимушеною, для створення радісного настрою. Його можна вигадувати, переробляти, пристосовувати. Успіх бансу залежить від його простоти і короткотривалості.

Важливим елементом ВК є поїздка. У спільноті та серед природи організовується велика гра, відвідини величного історичного або духовного місця, спільна перекуска та море позитивних емоцій.

Духовні особи разом з провідниками ВК зазвичай намагаються розповісти про покору, уважність, щедрість та простодушність, доброту та відвагу, навернення та віру, радість та відповідальність.

Провідники табору з усіх сил прагнули переконати маленьких громадян, що ані вулиця, ані жодні обставини, і навіть не місце де ми знаходимося, і не люди можуть зробити нас насправді щасливими. Лишень Христос, який знаходиться у центрі людського життя, може подарувати нам справжній внутрішній спокій та гармонію.


Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1377 | Додав: osbmpt
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія