Цікаві історії
Меню сайту

Розділи історій
Діти [2]
Молодь [7]
Християнська Родина [8]
Енцикліки [6]
Апостольський лист [0]
Наука Церкви [4]

Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 05.05.2024, 02:21

Головна » 2010 » Лютий » 5 » ВИКЛЮЧИ КОМП’ЮТЕР, ВКЛЮЧИ ЖИТТЯ...
ВИКЛЮЧИ КОМП’ЮТЕР, ВКЛЮЧИ ЖИТТЯ...
13:56
     В Інтернеті можна знайти не лише еротичні малюнки, також там багато деморалізуючої інформації і небезпечних контактів. Особливо для дітей та молоді…
     Ще кільканадцять років тому, батьки хвилювались за своїх дітей лиш тоді, коли вони були поза домом, в школі, в групі ровесників, на вулицях мікрорайонів. В епоху комп’ютерів і Інтернету негативний вплив середовища є можливий також тоді, коли діти та молодь перебувають вдома. Незважаючи на те, не жоден з батьків усвідомлює собі, що його дитина є під загрозою еротики, деморалізації чи небезпечних контактів без виходу за межі дому.
     Серйозним джерелом загрози для дітей і молоді може бути комп’ютер, навіть якщо він не підключений до Інтернету. Діти можуть дивитись за допомогою комп’ютера фільми чи ігри вульгарного змісту чи навіть порнографічні. Такого типу матеріали малолітні можуть придбати без особливих труднощів. Можуть купити чи скопіювати у своїх ровесників. Окремою проблемою є щораз частіші випадки поневолення дітей і молоді комп’ютером. Єдиним успішним способом збереження перед вищесказаними загрозами є перебування когось з батьків біля дитини, яка сидить перед комп’ютером, а також рішуче встановлення правила, що дитина не може користуватись комп’ютером довше ніж півтори години протягом дня.
     Ще більшою загрозою для дитини є комп’ютер підключений до Інтернету. Там можна знайти багато цінної інформації, але разом з тим справедливо він також називається найбільшим смітником світу. Можна в ньому знайти винятково вульгарні і деморалізуючі малюнки та інформацію. І це навіть тоді, коли хтось таких малюнків и текстів взагалі не має наміру шукати. Цинічні дорослі заплановано ставлять для неповнолітніх обдумані пастки. Коли дитина впише для пошуку вислови пов’язані, наприклад, з дитячою літературою, можуть відкритись сторінки порнографічного змісту. Власне тому навіть найкращі фільтри можуть виявитись безрезультатними. Поза тим, деякі з підлітків цілком свідомо шукають сторінки еротичного змісту. В такій ситуації найкращою формою збереження дітей та молоді є безпосередній нагляд зі сторони батьків. Зазвичай вистарчає їх присутності в кімнаті, в якій їх діти користуються Інтернетом.
     Варто теж прийняти правило, що перед вимкненням комп’ютера, батьки переглянуть список сторінок, якими цього дня скористались їхні діти. Також важливим є, пояснювати дітям, що єдиною причиною такого типу контролю не є обмеження чиєїсь вільності, а любов до дитини та захист перед тим, що нищить дітей та перешкоджає їм в підростанні до чистої любові.
     Найбільшою – часом дослівно смертельною! – загрозою для дітей та молоді можуть бути знайомства через Інтернет. В віртуальному світі неможливо перевірити вірогідність тієї, другої особи. Хтось з кимось познайомився за допомогою різних програм може видавати себе за романтичного підлітка, а в реальності може бути загрозливим злочинцем. Тепер більшість педофілів шукає своїх жертв не безпосередньо на вулиці, а власне через Інтернет. Єдине, що з допомогою Інтернету можна підтримувати знайомства, які зав’язали в реальному світі.
     Найрезультативнішою формою запобігти загрозам, які для дітей приносить комп’ютер і Інтернет, є атмосфера любові в сім’ї, довгі розмови і прогулянки дітей з батьками, а також допомога дітям та молоді в захопленні книжками, спортом та хобі. Допомогою в тому напрямку є також ясні та нерушимі правила, наприклад, те, що користування комп’ютером є можливе виключно після виконання домашніх завдань та після повернення з прогулянки. Мудре виховання – це зацікавлення дітей та молоді реальним світом. Тоді комп’ютер і Інтернет відходять на дальший план. Аварійним сигналом для батьків повинна бути ситуація, в котрій їх сина чи дочку більше цікавить віртуальний світ ніж реальність. Варто в кожному домі на видному місці помістити напис:
«Виключи комп’ютер, включи життя»
 
http://www.catholic-media.org/ua/
о. Марек Джевецкий
Категорія: Молодь | Переглядів: 2222 | Додав: osbmpt1 | Рейтинг: 4.0/3 |
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія