Цікаві історії
Меню сайту

Розділи історій
Діти [2]
Молодь [7]
Християнська Родина [8]
Енцикліки [6]
Апостольський лист [0]
Наука Церкви [4]

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 02.05.2024, 08:57

Головна » 2009 » Серпень » 10 » ДУША ДИТИНИ. ПОХОДЖЕННЯ ДУШІ
ДУША ДИТИНИ. ПОХОДЖЕННЯ ДУШІ
13:28
 
Душа дитини
Здебільшого батьки турбуються про матеріальне забезпечення своїх дітей і далеко не згадують про духовний стан дитини, бо не знають, що вона з першої хвилини зачаття в утробі матері жива й має безсмертну душу, даровану Господом.

Тому вагітним жінкам неодмінно потрібно молитися, бо ця молитва буде не лише як власне прохання до Господа, але як духовний дар, новій ненародженій дитині. І наша церква – це духовна школа українським матерям та батькам, яка повідує багато молитов за наших дітей. В першу чергу – це молитви до Господа та Пресвятої Богородиці.

Ми щасливі, коли наші діти здорові та живуть в достатку. Все ж не слід забувати про вищі духовні потреби, бо дитина із збагаченою молитвами душею і розкритим щирим серцем ближча до Бога і не здатна ображати Бога гріхами.

Даючи дітям імя при Хрещенні, з’являється ще один хоронитель і покровитель. Святі Божі слуги будуть хоронити проти всякого зла.

Так багато Божої опіки для нашої дитини, тож ми батьки, не можемо нехтувати цим джерелом щедрих ласк на стежинці до неба. Любімо дітей своїх й вважаймо їх за Божий дар!

Богдана Гурко
 
Походження душі

Звідки береться душа людини? Чому говоримо про душу? Чи можна заперечити існування душі? Ці та інші питання дуже часто турбують людей.

Особа складається з тіла й душі: тіло – матеріальне, душа – духовна (нематеріальна). Легко говорити про тіло, бо знаємо як воно утворюється й про це говорить наука (його початком є зигота, яка утворюється злиттям сперматозоїда чоловіка і яйцеклітини жінки). Ця клітина вже є живим організмом й починає свій життєвий цикл.

Походження душі – складне питання, бо його не можна зафіксувати чи сфотографувати, але водночас також не можливо заперечити, бо належить до духовної дійсності. Тут виникає питання: що є джерелом душі? Звичайно, це не є ні жива, ні органічна матерія, ані навіть душа батьків, бо вона не відділяється. В цьому ми покладаємося на розум: духовну (нематеріальну) душу людської особи творить безпосередньо Бог у хвилину зачаття. Знаємо, що людина створена на образ і подобу Бога зі Святого Письма: Сотворімо людину на наш образ і на нашу подобу (Буття 1, 26). З цього випливає, що духовна реальність є слід Божої присутності в кожній людській особі.

о. Йоан Лубів, ЧСВВ

Категорія: Християнська Родина | Переглядів: 1949 | Додав: osbmpt1 | Рейтинг: 5.0/2 |
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія