Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 29.03.2024, 13:46

Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 »
«Великих речей у Церкві доконали лише ті, котрі були зв'язані з Христом життям молитви. Один з таких героїв християнства, один святий в короткім часі робив часом більше, як цілі покоління, як великі товпи людей.

Історія Церкви, цієї Обручниці Христової, котрою рядить Святий Дух, в кожній епосі показує тих велетнів, котрих ціле життя і ціла діяльність була позначена знаком надприродности. Вони стають починателями могутніх історичних течій, за котрими йшло християнство.»

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 707 | Дата: 03.02.2014

Ювілей 400-ліття заснування Василіянського Чину Святого Йосафата, який будемо святкувати в 2017 р., – дійсно величний час радості як для нас, ченців, так і для Церкви та Божого люду. Це чудова нагода, щоб з усього серця та усім миром з Ієрархією, духовенством, монашеством і вірними прославляти Бога і складати Йому нашу щиру подяку за Його Провидіння й отримані дари. Адже не завжди Чинові, через переслідування й різні обмеження, траплялися нагоди урочистих святкувань.

Категорія: Новини Чину св. Василія Великого | Переглядів: 3869 | Дата: 01.02.2014

Розглянемо коротко структуру формування ченців у ЧСВВ. Особа, яка зголошується до ЧСВВ повинна пройти чернече виховання – це систематичний шлях аскези і пізнавання, який чернець здійснює під керівництвом ченців-священиків, спеціально до цього призначених, і за допомогою навчального плану, визначеного настоятелями згідно з вказівками Статуту Василіанського Чину . У практиці воно розподіляється на чотири стадії: вступний курс до василіянського чернечого життя, новіціят, тимчасова професія (від лат. propfessio - проголошувати, декларувати) і постійне поглиблення чернечого формування.

Категорія: Новини Чину св. Василія Великого | Переглядів: 1922 | Дата: 01.02.2014

Чоловіки і жінки, які посвячують своє життя Богові у чернецтві, беруть за основу вчення Христа, згідно з яким найголовніша заповідь дана нам – це любити Отця, що осягається через любов до ближнього: «Усе, що ви зробили одному з Моїх братів найменших – ви Мені зробили» (Мт. 25:40). З такою метою людина, яка бажає досконалості, вступає до відповідної громади, затвердженої Церквою, де вірні під дією Святого Духа посвячуються Богові згідно з правилами в новий і особливий спосіб. Чернецтво, чи мала схима, полягає в прилюдних обітах послуху, чистоти й убогості, підпорядкуванні законним настоятелям, наслідуючи Христа як учителя і приклад святості. Для цього чернець відмовляється від мирського життя і цілком посвячується осягненню досконалої любові, службі Царству Божому для побудови Церкви і спасіння світу, будучи немов знаком, який провіщає небесну славу.

Категорія: Новини Чину св. Василія Великого | Переглядів: 1290 | Дата: 01.02.2014

Дорогі в Христі! Останніми місяцями наша країна переживає тяжкі випробування, які свідчать про глибоку кризу у відносинах між суспільством і владою. Небажання влади дослухатися до думки народу вже призвело до трагічних наслідків.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 816 | Дата: 01.02.2014

Наше серце завжди бажає «чогось більшого». Це не є звичайним прагненням лише знати щось більше чи мати щось більше, але, найперше, прагнення бути чимось більшим. Не можна людський поступ обмежувати лише економікою, яка дуже часто не помічає найбільш слабких і незахищених людей. Світ може стати кращим лише тоді, коли вся увага звернена на людину, на її всебічний розвиток в усіх його вимірах, в тому числі духовному. Справжній прогрес ніколи не залишає поза увагою бідних, хворих, ув’язнених, потребуючих, іноземців (пор. Мт, 25, 31-46). Справжній прогрес можливий лише тоді, коли ми будемо здатні перейти від культури відчуження до культури зустрічі та гостинності.

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 695 | Дата: 18.01.2014

Відомий український правозахисник, публіцист, диссидент, політв’язень, релігієзнавець, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович розповідає про значення Євромайдану, його цінності.

Мова йде про різницю між прихильниками та противниками Євромайдану, переслідування громадських активістів та болісний процес пошуку суспільних лідерів.

«Майдан – це те, що ми бачимо, коли Господь нам відкриває невидиму завісу і каже: ось такими ви можете бути».

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 577 | Дата: 18.01.2014

14 січня Церква святкує свято Обрізання ГНІХ. Саме цього дня Христа нарекли Ісусом. А крім того, 14 січня відзначається пам’ять одного з перших отців Церкви, «батька грецького чернецтва» - святого Василія Великого.
Про зародження обох свят у нашій церковній традиції розповідає о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 595 | Дата: 16.01.2014

Завершується цикл свят, пов’язаних із великим празником Різдва Христового. Цей цикл почався Різдвяним постом. Кульмінацією було святкування Різдва. У додатку до цього зустрічали цивільний Новий рік.
Усе разом це тривало понад місяць, залишилося нам ще кілька днів до відзначення Богоявлення. Отже, ми пережили період, насичений святковими переживаннями.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 527 | Дата: 13.01.2014

Уперше за часи незалежності України пролунала погроза щодо «припинення діяльності відповідних релігійних організацій» УГКЦ.
Про це йдеться в офіційному листі Міністерства культури України від 03.01.2014 року (№ 1/3/13-14) за підписом Тимофія Кохана, першого заступника міністра (див. у додатку).
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 666 | Дата: 13.01.2014

Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія