Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 23.04.2024, 13:58

Головна » 2012 » Грудень » 25
Дорогі брати і сестри Рима і цілого світу, веселого Різдва всім вам і вашим сім’ям!
Мої різдвяні побажання у цьому Році Віри висловлюю словами, взятими з псалма: «Правда з землі зійде». У тексті псалма насправді знаходимо майбутнє: «Правда з землі зійде» – це звіщення, обітниця, яку супроводжують інші вислови, що разом лунають отак: «Милосердя й вірність зустрінулися разом, справедливість і мир поцілувались між собою. Правда з землі зійде, і справедливість дивитиметься з неба. Та й сам Господь дасть щастя, і земля наша дасть урожай свій. Перед ним ітиме справедливість і спасіння, - там, де Він буде ступати» (Пс 85, 11-14).
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 676 | Дата: 25.12.2012

Дорогі брати і сестри!
 
Завжди по-новому краса цього Євангелія торкає наше серце, – краса, яка є сяйвом правди. Завжди по-новому зворушує нас факт, що Бог стає Дитям, щоб ми могли Його любити, щоб ми насмілилися Його любити, і, як Дитя, віддається довірливо в наші руки.
Він начебто говорить: «Знаю, що Моя велич тебе лякає, що, стоячи у Моєму сяйві, ти шукаєш самоствердження. Отож приходжу до тебе як Дитятко, щоб ти міг прийняти Мене й полюбити».
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 828 | Дата: 25.12.2012

Дорогі в Христі!
 
У цей святковий і радісний день Різдва Христового засилаю всім вам найщиріші вітання з нагоди цього великого празника християнської віри. Різдво – це день, коли вічний і невидимий Бог зволив увійти в людське життя як новонароджене Дитя. Різдво – це час, коли могутній та незбагненний Уседержитель, котрий тримає у своїх руках життя і долю всього, що існує, Сам зволив віддати себе людині, покластися в обійми своєї дівственної Матері та шукати захисту в Її обручника Йосифа. Різдво – це святкова хвилина, коли самотня сучасна людина відчуває трепет невимовної Божої близькості та уваги до себе, коли небо і земля, ангели й люди, небесні світила та земні звірята збираються в єдину родину довкола вифлеємських ясел, в яких сьогодні спочиває новонароджений Цар віків, та радісно співають: «Славімо Його! »
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 533 | Дата: 25.12.2012

"О, безодне доброти і любові Бога до людини! Але ми, не зважаючи на цю безмежну любов, відхиляємось від Його служби. Чому Бог є між людьми? Запитують люди, замість прославляти його доброту. Людино, що зробити з тобою? Коли Бог знаходиться на висотах, ти Його не шукаєш; коли сходить до тебе і говорить з тобою у тілі, ти Його не сприймаєш, але шукаєш за причиною, чому ти стала з Ним спорідненою. Знай, що з тієї причини Бог прийшов у тілі, бо було необхідно, щоб те тіло, яке було предметом прокляття, було освячене; щоб оте слабке тіло було зміцнене, щоб оте тіло, чуже Богові, стало з Ним споріднене, щоб оте тіло, яке було вигнане з раю, могло стати піднестись до неба. А яке це місце, де виготовлявся план спасіння? – Це було Тіло Пресвятої Діви Марії (з проповіді Святого Василія Великого про народження Христа, 2-3).

Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 528 | Дата: 25.12.2012

24 грудня 2012 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, в реколекційному центрі Львівської архиєпархії, що в Брюховичах на Львівщині, зустрівся із представниками Патріаршої Комісії УГКЦ у справах монашества та із настоятелями і натоятельками греко-католицьких монаших Чинів та Згромаджень. Таку традиційну зустріч наприкінці року Глави УГКЦ із ченцями започаткував Блаженніший Любомир Гузар для того, щоб спільно підсумувати прожитий рік і визначити напрями подальшого розвитку монаших спільнот.
Категорія: Новини Церкви | Переглядів: 562 | Дата: 25.12.2012

Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія