Меню сайту

Розділи новин
Новини Церкви [418]
Українці в Португалії [19]
Новини Чину св. Василія Великого [33]
Новини Церкви в Португалії [1]

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Пошук

Пожертва

Друзі сайту

Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 475



В онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гiсть · RSS 19.04.2024, 11:53

Головна » Українці в Португалії
« 1 2

   Якщо хочеш пізнати Бога, якщо хочеш мати життя, яке Він тобі дарує, є одна річ, що залежить від тебе: повернися до Нього, йди Йому назустріч, наближайся до Нього, ось Він тебе запрошує:

          Бо я свідомий моїх щодо вас задумів, - слово Господнє, - задумів           щастя, а не лиха, щоб забезпечити вам надійне майбуття.

Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 764 | Дата: 10.03.2012

«Незнання Святого Письма є незнанням Христа». «Християнин, який не живиться Писанням, – не живе».
(св. Єронім)
 
«Що вам здається більшим і більш знаменитим: слово Бога чи тіло Христа?»
(св. Цезарій Арльський)
Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1543 | Дата: 07.11.2011

Коли в людини немає дійсної віри в Бога, то богом для неї стає щось більш ближче, зрозуміліше, на що вона намагається надіятися у власному житті. Так народжується ідолопоклонство перед речами і священний страх перед народними переданнями.
Протопресвітер Георгій Шавельский визначає забобон як метушню, порожню, помилкову віру. Джерело забобонів бачить у віддаленні людини від істинного світла, у втраті нею справжнього релігійного знання. Так пояснює святий апостол Павло походження ідолопоклонства, або язичництва, яке являє в своїй суті найбільш яскравий і небезпечний вид марновірства.
Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1632 | Дата: 09.10.2011

Ранком 9 червня легенький, весняний вітерець та ніжні промінчики сонця… Сто паломників ще із самого ранку проснулися з незвичайною тривогою на душі та із трепетом серця. Догадуєтесь? Звичайно, ці люди яких об’єднала спільна подорож по Європі, зокрема до Люрду, що у Франції. Та попереду був робочий день для всіх, а для діток-школа. Увесь цей час, виконуючи щоденну роботу, не виходила думка із голови з багатьма запитаннями, роздумами. Наша свідомість увесь час шукала відповіді на всі ці запитання: як то воно там? У неділю на "Нове життя” виникало запитання: чи може Бог дати одинаковий подарунок для всіх? Так, звичайно першим цим подарунком про який ніхто ніколи не зможе забути – була проща.

Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1529 | Дата: 05.07.2011

Папа Римський Бенедикт XVI виступив з черговою заявою, котра засуджує легалізацію одностатевих шлюбів, підкресливши, що закони, які ігнорують відмінність між статями, спрямовані проти волі Творця. Висловлювання Понтифіка пролунали усього через два дні після того, як португальський парламент підтримав відкриття доступу геїв і лесбіянок до шлюбу.

Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1105 | Дата: 02.03.2010

«Подружжя святе, світська держава не може його знищити», «Вимагаємо референдуму для подружжя і родини» - з такими гаслами на транспарантах понад 5 тисяч людей протестували на вулицях Лісабону проти легалізації гомосексуальних зв’язків.

Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1071 | Дата: 02.03.2010

 
 
   Довгі роки ми очікували на Тебе. Наші святі писання часто пригадували про той час, коли ти прийдеш . Кожна ізраїльська жінка сяяла від радості, коли їй бажали стати матір’ю Месії. Ми вірили, що з твоїм приходом всі наші турботи розвіються. Ти поведеш нас на боротьбу проти наших гнобителів і переможемо їх, саме з Тобою ми станемо панувати над усіма, будемо незмірно багатими, і нам нічого не забракне на столах. Так надіявся і я … до того часу поки не втратив те, заради чого жив. Що вартує тоді життя? Скажу вам: «НІЧОГО! Життя тоді вартує тільки смерті». І навіть могутній, багатий, ситий месія не поверне втраченого.
   Але ж чому Ти не такий!!! Твої очі, очі сповитого, немічного, вбогого немовляти є набагато сильнішими за силу будь-якого володаря. Вони заглянули в саму глибину мого серця. Мені видалось, що ти його добре знав. Тебе не злякала пустка і відчай, які там були. Більше того, я відчув, як світло надії з твоїх очей увійшло в моє мертве серце і замешкало там. Тепер я розумію, що ти прийшов не для того, щоб реалізувати наші егоїстичні прагнення, але щоб змінити наші серця, щоб його надія народилася і в нашому серці.
Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1286 | Дата: 22.01.2010

25 жовтня у Римському Інституті Святої Анни перший відбірковий тур фестивалю „Гілка калини” зібрав шанувальників української та італійської пісні.

Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1355 | Дата: 06.11.2009

Молитва – це невід’ємна частина нашого життя, це розмова з Богом. З нею встаємо, з нею лягаємо. В молитві прославляємо Всевишнього Бога, дякуємо за сьогодення, за дари, що споживаємо, за Благословення іти нелегкими дорогами життя; просимо поради, допомоги і порятунку. Молимось за здоров’я і добру долю для наших дітей, рідних, друзів, за славу нашої України, за мир і любов у всьому світі.

Категорія: Українці в Португалії | Переглядів: 1255 | Дата: 14.10.2009

1-10 11-19
Українська Греко-Католицька Церква Різдва Пресвятої Богородиці м. Лісабон Португалія